Recept

Bramborový nákyp s jablky a šunkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 55717

Ingredience

500 g Brambory
200 g Jablka
5 dl Mléko plnotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
150 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
300 g Šunka uzená

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 423 kcal
Kilojoule 1 770kJ
6% Sacharidy 21 g
38% Tuky 28 g
27% Sodík 538 mg
39% Bílkoviny 22 g

Bramborový nákyp s jablky a šunkou postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, pokrájíme na plátky, šunku na malé kostičky.

2

Na dno máslem vymazané dortové formy naskládáme rozkrájené brambory, osolíme, opepříme. Potom navrstvíme krájená jablka a šunku.

3

Do studeného mléka v kastrůlku dáme mouku, sůl, pepř a za stálého míchání uvaříme hustou omáčku. Vmícháme jemně nastrouhaný sýr, opět stálým mícháním ho v mléce rozpustíme. Teplou omáčkou přelijeme suroviny ve formě.

4

Vložíme do předehřáté trouby a při 200 stupňové teplotě pečeme 35 - 40 minut.

5

Podáváme na jednotlivých talířích.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept