Recept

Rýžové nudle s hovězí svíčkovou pro celiaky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 55728
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
6 ks Cibule
120 g Hovězí svíčková
80 g Nudle rýžové
2 polévková lžíce Olej olivový
2 l Voda pitná
2 polévková lžíce Zázvor celý
Na dochucení
2 špetka Cukr krupice
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 špetka Pepř černý mletý
3 špetka Sůl
Namočené houby
4 ks Shiitake houby
4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 752 kcal
Kilojoule 3 144kJ
38% Sacharidy 135 g
14% Tuky 10 g
30% Sodík 608 mg
73% Bílkoviny 41 g

Rýžové nudle s hovězí svíčkovou pro celiaky postup přípravy receptu:

1

Houby shiitake vložíme do rendlíku, zalijeme 4 dl vody, kterou přivedeme k varu. Poté rendlík s houbami odstavíme, necháme je v horké vodě 10 minut odstát. Pak je scedíme, nožičky odkrojíme a kloboučky nakrájíme na tenké nudličky. Očistíme a omyjeme jarní cibulky a pokrájíme je na tenká kolečka i s natí. Omytou a osušenou hovězí svíčkovou krájíme na nudličky. Zázvor omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme. Očištěný česnek posekáme nadrobno.

2

Rýžové nudle rozlámeme, dáme do hrnce a zalijeme je 1,5-2 litry vroucí vody. Hrnec zakryjeme poklicí, nudle necháme 5 minut odstát. Poté je scedíme, v sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V pánvi rozpálíme olivový olej, na něm zpěníme šalotku s česnekem, přidáme maso a zprudka, za stálého míchání restujeme přibližně 2 minuty do zlatova. Přimícháme zázvor a restujeme ještě 1 - 2 minuty. Maso ochutíme solí, pepřem, cukrem a přidáme rýžové nudle. Směs promícháme a dochutíme extra olivovým olejem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept