Recept

Pesto omáčka na bezlepkové těstoviny

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 12 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 55730

Ingredience

2 g Bazalka
1,3 dl Olej olivový extra panenský
30 g Oříšky piniové
3 polévková lžíce Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 366 kcal
Kilojoule 1 531kJ
1% Sacharidy 2 g
52% Tuky 39 g
12% Sodík 242 mg
8% Bílkoviny 4 g

Pesto omáčka na bezlepkové těstoviny postup přípravy receptu:

1

V teflonové pánvi opražíme nasucho 30 g piniových oříšků. Omyjeme 2 g čersvých lístků bazalky (2 hrnky) a necháme je okapat. Bylinky a oříšky dáme do mixéru s nadrobno 2 pokrájenými stroužky česneku, 1/2 lžičkou soli a 3 lžícemi Parmezánu a vše rozmixujeme na kaši. Pomalu přiléváme 1,25 dl extra olivového oleje a mixujeme do doby, kdy nám vznikne zelená pasta - omáčka pesto.

Poznámka

Servírujeme studené. Místo piniových oříšků můžeme použít vlašské ořechy. Pesto omáčku přimícháme do uvařených bezlepkových těstovin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept