Pesto omáčka na bezlepkové těstoviny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 12 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pesto omáčka na bezlepkové těstoviny
Celkový čas: | 12 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55730 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
2 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1,3 dl | Olej olivový extra panenský |
30 g | Oříšky piniové |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 6,1mg |
Draslík | 64,9mg |
Vláknina | 676,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Oříšky piniové, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pesto omáčka na bezlepkové těstoviny postup přípravy receptu:
1 | V teflonové pánvi opražíme nasucho 30 g piniových oříšků. Omyjeme 2 g čersvých lístků bazalky (2 hrnky) a necháme je okapat. Bylinky a oříšky dáme do mixéru s nadrobno 2 pokrájenými stroužky česneku, 1/2 lžičkou soli a 3 lžícemi Parmezánu a vše rozmixujeme na kaši. Pomalu přiléváme 1,25 dl extra olivového oleje a mixujeme do doby, kdy nám vznikne zelená pasta - omáčka pesto. |
Poznámka
Servírujeme studené. Místo piniových oříšků můžeme použít vlašské ořechy. Pesto omáčku přimícháme do uvařených bezlepkových těstovin.