Jednoduchý recept

Smažené brambory pro alergiky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 55731

Ingredience

450 g Brambory sladké (Batáty)
1 ks Cibule
340 g Hovězí maso přední
4 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
2 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
2 špetka Sůl
1 l Voda pitná
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 148 kcal
Kilojoule 619kJ
3% Sacharidy 12 g
7% Tuky 5 g
8% Sodík 156 mg
23% Bílkoviny 13 g

Smažené brambory pro alergiky postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve vodě se slupkou. Necháme vychladnout a oloupeme, nakrájíme na kostičky o velikosti asi 1 centimetr. Hovězí maso také rozkrájíme na kostky o hraně 1 centimetr.

2

Oloupeme cibuli a posekáme nadrobno.

3

Připravíme pánev, vlijeme do ní olej a zahřejeme. Vsypeme do pánve cibulku a osmahneme ji, dokud lehce nezhnědne. Poté přidáme nakrájené brambory i maso, opečeme a lehce promícháváme. Osolíme, opepříme a přidáme worcester.

4

Ztlumíme teplotu, rozprostřeme směs brambor rovnoměrně po pánvi a přitlačíme. 15 minut upravujeme tak, aby spodní část příliš nezhnědla. Nesmíme směs spálit.

5

Nakonec posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Pokud máme alergii na lepek, ujistíme se předem, že worcester neobsahuje lepek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept