Recept

Muffiny s jablky pro alergiky bez vajec a ořechů

  • Evropa
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 2 Muffiny s jablky pro alergiky bez vajec a ořechů 5 1
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 55736

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr moučkový
45 g Cukr třtinový
2 ks Jablka
1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
175 ml Mléko polotučné
225 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
55 g Rozinky tmavé
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 129 kcal
Kilojoule 539kJ
8% Sacharidy 28 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 21 mg
5% Bílkoviny 3 g

Muffiny s jablky pro alergiky bez vajec a ořechů postup přípravy receptu:

1

Na plech položíme 12 košíčků na muffiny nebo použijeme speciální plech přímo s košíčky. Vymažeme formičky máslem, které odebereme z množství, určeného na těsto. Předehřejeme troubu na 200 °C.

2

V misce smícháme mouku, cukr, sůl a kypřicí prášek se skořicí.

3

Přidáme máslo, mléko a rozinky. Omyjeme, oloupeme a nastrouháme jablka, jablečnou směs vmícháme do těsta. Promícháme.

4

Těsto vložíme do vymazaných košíčků na muffiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C celkem 20 minut, dokud muffiny nevyběhnou a nezískají nazlátlou barvu.

5

Necháme trochu vychladnout, vyklopíme z košíčků a vlažné podáváme posypané moučkovým cukrem.

Poznámka

Servírujeme vlažné.

Komentáře a hodnocení

 
Luci69
Muffiny s jablky pro alergiky bez vajec a ořechů
Rychle připravené těsto, sneslo by více cukru. Hotové muffiny jsou vláčné a voňavé, ale lepí se na papírové košíky. I přes to se po nich doma jen zaprášilo.blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
4
Skvělý recept