Recept

Muffiny borůvkové pro alergiky na laktózu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 55742

Ingredience

100 g Borůvky
2 kávová lžička Citronová šťáva
55 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
55 g Margarín
150 ml Mléko sójové
225 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Skořice mletá
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tresť vanilková
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 245 kcal
Kilojoule 1 027kJ
11% Sacharidy 41 g
9% Tuky 6 g
6% Sodík 113 mg
11% Bílkoviny 6 g

Muffiny borůvkové pro alergiky na laktózu postup přípravy receptu:

1

Na plech položíme 6 košíčků na muffiny nebo použijeme speciální plech přímo s košíčky. Vymažeme formičky máslem, které odebereme z množství určeného na těsto. Předehřejeme troubu na 200 °C.

2

V pekáčku rozehřejeme margarín, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

3

V misce smícháme mouku, sůl a kypřicí prášek. Přidáme cukr, dvě lžíce cukru necháme stranou na posypání upečených muffinů.

4

Uprostřed moučné směsi vytvoříme důlek, do kterého vlijeme sójové mléko, citronovou šťávu, vanilkový extrakt a rozšlehané vejce. Promícháme v těsto a přidáme do něj omyté borůvky.

5

Těsto vložíme do vymazaných košíčků na muffiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C celkem 20 minut, dokud muffiny nevyběhnou a nezískají nazlátlou barvu.

6

Necháme trochu vychladnout, vyklopíme z košíčků a vlažné podáváme posypané moučkovým cukrem a skořicí.

Poznámka

Kravské mléko nahrazujeme mlékem sójovým, kokosovým, rýžovým nebo ovesným. Používáme margarín bez laktózy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept