Galantina z husy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 230 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Galantina z husy
Celkový čas: | 230 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55762 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
2000 g | Husa domácí |
150 g | Játra drůbeží |
3 polévková lžíce | Koňak |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
200 g | Šunka uzená |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 kg | Vepřová krkovička |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 166,7mg |
Draslík | 476,1mg |
Vláknina | 523,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Husa domácí, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Šunka uzená, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koňak nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Galantina z husy postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou menší husu zbavíme křídel, vykostíme, omyjeme a osušíme. |
2 | Polovinu vepřového masa nakrájíme na kostičky, druhou polovinu umeleme spolu s drůbežími játry. Do mletého masa přidáme bílky, mouku, sůl, pepř, koňak, vše v míse důkladně promícháme. Nakonec vmícháme na proužky pokrájenou šunku a kostičky masa. Vzniklou směsí naplníme vykostěnou husu, kterou pak zašijeme bílou režnou nití, převážeme a zformujeme do tvaru úhledného válečku. |
3 | Do velkého kastrolu vložíme husí křídla a kosti, překrojenou oloupanou cibuli, bobkový list, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, vložíme připravenou husu, přikryjeme pergamenovým papírem a necháme „táhnout“ 2½ - 3 hodiny. |
4 | Po této době husu vyjmeme, necháme asi 6 hodin vystydnout. |
5 | Šťávu z husy přecedíme do kastrolku, necháme vychladnout a dáme do ledničky ztuhnout. Druhý den sebereme tuk a vzniklý rosol nakrájíme na kousky. |
6 | Vychladlou husu zabalíme do pergamenového papíru, převážeme, mírně stáhneme a dáme na 24 hodin do ledničky. |
7 | Po této době husu rozbalíme, odstraníme nitě, husu nakrájíme na plátky. Podáváme obložené kousky rosolu. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vystydnutí a vychlazení pokrmu.