Jednoduchý recept

Bramborový nákyp s česnekem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 55768

Ingredience

500 g Brambory
0,5 kávová lžička Kari koření
1 dl Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
2 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sezam - semena
350 g Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 399 kcal
Kilojoule 1 668kJ
4% Sacharidy 16 g
45% Tuky 33 g
6% Sodík 129 mg
17% Bílkoviny 10 g

Bramborový nákyp s česnekem postup přípravy receptu:

1

Do vhodné nádoby vlijeme smetanu, rozklepneme vejce. přidáme na hrubo nastrouhané brambory, osolíme, opepříme, přimícháme prolisovaný česnek a kari koření, na tenké plátky pokrájenou červenou papriku. Nakonec vmícháme mouku. Vše ještě jednou důkladně promícháme.

2

Pečící formu dobře vymažeme máslem a připravenou směs rozložíme na dno formy. Povrch posypeme sezamovými semínky.

3

Formu s nákypem vložíme do předehřáté trouby, při 200 stupňové teplotě pečeme 40 minut.

4

Po vytažení nákypu z trouby necháme 5 minut odpočinout a nakrájíme na úhledné porce. Pokládáme je na jednotlivé teplé talíře a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplé jídlo, ale chutná dobře také studené. Vhodnou přílohou je smetana smíchaná s drobně nasekanou jarní cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept