Recept

Perkelt z husích žaludků

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 55777

Ingredience

2 ks Cibule
700 g Husí žaludky
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
100 g Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
1,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 302 kcal
Kilojoule 1 264kJ
4% Sacharidy 13 g
35% Tuky 27 g
16% Sodík 327 mg
5% Bílkoviny 3 g

Perkelt z husích žaludků postup přípravy receptu:

1

Očištěné husí žaludky překrojíme, vypereme a dáme do hrnce se studenou vodou. Na plotně pomalu zahřejeme na 90°C, scedíme, znovu vypereme, necháme okapat a nakrájíme na středně velké kousky.

2

Do kastrolu na sádlo dáme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou, přidáme připravené husí žaludky, zamícháme, zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka.

3

Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku a směs nalijeme do omáčky, kterou za stálého míchání dobře povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept