Jednoduchý recept

Pečená jablka s nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55779

Ingredience

15 ml Citronová šťáva
35 g Cukr vanilka
2 ks Jablka
2 špetka Skořice mletá
25 ml Víno jablečné
20 g Zakysaná smetana
20 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 287 kcal
Kilojoule 1 201kJ
14% Sacharidy 49 g
14% Tuky 11 g
1% Sodík 10 mg
1% Bílkoviny 1 g

Pečená jablka s nádivkou postup přípravy receptu:

1

Jablka omyjeme, osušíme, ve spodní části seřízneme, aby mohla stát. Z vršku jablka opatrně nakrojíme, vyřízneme jádřince, ale jablka musí zůstat vcelku. Do misky nalijeme citronovou šťávu, přidáme zakysanou smetanu, jablečné víno, skořici, vanilkový cukr a rozmícháme. Touto směsí naplníme jablka, položíme na plech pomazaný máslem, vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut.

2

Jablka postavíme na talířky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept