Řízečky z kedluben - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízečky z kedluben
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 5578 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
3 ks | Kedlubna |
135 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
1 hrst | Pažitka |
163 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 208,0mg |
Draslík | 508,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kedlubna, Olej stolní, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řízečky z kedluben postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a na 1cm silné plátky nakrájíme kedlubny. Povaříme je doměkka v osolené vodě. |
2 | Vychladlé obalujeme v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích se solí a ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji. |
3 | Připravíme dip ze zakysané smetany - přidáme do ní česnek, sůl, nasekanou pažitku a promícháme. |