Tortilly bezlepkové

25 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
21 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
569 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme oba druhy (bezlepkovou a kukuřičnou) mouky (asi 5 lžic bezlepkové mouky necháme na poprašování) a přidáme špetku soli.
  • 2
    V další misce rozklepneme a rozšleháme vejce, vlijeme ho k mouce. Přidáme vodu a rozmícháme na řídkou kaši.
  • 3
    Rozložíme ubrousek, poprášíme ho moukou.
  • 4
    Menší pánev s nepřilnavým povrchem rozpálíme na plotně a snížíme teplotu. Sběračkou nalijeme osminu hmoty na pánev a rozlijeme ji pohybem pánve, aby se hmota dostala na celou plochu. Smažíme, dokud se u placky nezačnou kroutit okraje. Potom ji obrátíme na druhou stranu a osmažíme také. Hotovou z pánve přemístíme na ubrousek a zaprášíme moukou. Překryjeme dalším ubrouskem, opět zaprášíme moukou. Smažíme další tortilly, po každém smažení prohřejeme pánev a promícháme hmotu.
  • 5
    Hotové necháme vychladnout. Plníme různými náplněmi jako například
  • 6
    česnekovým dipem s bylinkami pro alergiky [55797]:
  • 7
    Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Petrželku, bazalku a kerblík jemně posekáme. Jarní cibulky nakrájíme na drobné kostičky. Všechny ingredience, tedy jogurt, žervé, česnek, cibuli a olej vložíme do kuchyňského robotu nebo mixéru, rozmixujeme. Poté přidáme nadrobno nasekané bylinky, bazalku, kerblík a petrželku, osolíme, opepříme. Necháme 30 minut vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.