Čínské zelí s cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínské zelí s cibulkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55810 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
160 ml | Bešamel |
150 g | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Omáčka rajčatová |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel kudrnka |
5 g | Sůl |
200 ml | Vývar slepičí |
800 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 14,8mg |
Draslík | 684,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 830,9mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Cibule, Omáčka rajčatová, Sůl, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Čínské zelí s cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Zelí omyjeme, otřepeme, čtyři velké listy odlomíme a odložíme zatím stranou. Zbytek zelí nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a osmažíme do zlatova. Přidáme zelí, podlijeme vývarem a dusíme, dokud se vývar téměř neodpaří. Vložíme bešamel, rajčatovou omáčku a dusíme do zhoustnutí. Nakonec osolíme a opepříme podle chuti. |
2 | Na talíře, rozložíme syrové listy, které jsme odtrhli, do nich jako do mističek naneseme dušené zelí s cibulkou, posypeme posekanou petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.