Jednoduchý recept

Okra zapečená s paprikami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 22 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55813

Ingredience

30 g Bazalka
300 g Okra - Ibišek jedlý
35 g Olej olivový extra panenský
300 g Paprika červená
200 g Passata (drcená rajčata)
1 g Pepř černý mletý
50 g Strouhanka
6 g Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 161 kcal
Kilojoule 675kJ
5% Sacharidy 19 g
11% Tuky 8 g
34% Sodík 676 mg
8% Bílkoviny 4 g

Okra zapečená s paprikami postup přípravy receptu:

1

Okru a papriky omyjeme, okru ponecháme vcelku, pouze odřízneme konce, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na větší proužky. Česnek prolisujeme, bazalku posekáme na jemno.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme okru, papriky a krátce orestujeme. Přendáme i s olejem do pekáčku, passatu smícháme s česnekem, bazalkou, solí, pepřem a naneseme na zeleninu v pekáčku. Posypeme strouhankou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept