Okra zapečená s paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okra zapečená s paprikami
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 22 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 55813 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
30 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
300 g | Okra - Ibišek jedlý |
35 g | Olej olivový extra panenský |
300 g | Paprika červená |
200 g | Passata (drcená rajčata) |
1 g | Pepř černý mletý |
50 g | Strouhanka |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 433,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 113,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Okra - Ibišek jedlý, Paprika červená, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Okra zapečená s paprikami postup přípravy receptu:
1 | Okru a papriky omyjeme, okru ponecháme vcelku, pouze odřízneme konce, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na větší proužky. Česnek prolisujeme, bazalku posekáme na jemno. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme okru, papriky a krátce orestujeme. Přendáme i s olejem do pekáčku, passatu smícháme s česnekem, bazalkou, solí, pepřem a naneseme na zeleninu v pekáčku. Posypeme strouhankou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.