Batáty v alobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Batáty v alobalu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55818 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
600 g | Brambory sladké (Batáty) |
30 g | Máslo čerstvé |
40 g | Pažitka |
8 g | Sůl |
80 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 19,3mg |
Draslík | 452,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Pažitka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Batáty v alobalu postup přípravy receptu:
1 | Batáty oškrábeme, nakrájíme na plátky a osolíme. Na stůl rozložíme kus alobalu, doprostřed vložíme batáty, přidáme máslo, alobal zabalíme, vložíme do trouby a pečeme zhruba půl hodiny. |
2 | Alobal rozbalíme, batáty promícháme se zakysanou smetanou, posypeme posekanou pažitkou a podáváme jako přílohu k pečeným pokrmům. |