Pěna z kaki - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pěna z kaki
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55825 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
80 g | Cukr moučkový |
400 g | Kaki |
100 g | Mascarpone |
120 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 632kJ
15% Sacharidy 55 g
26% Tuky 19 g
0% Sodík 8 mg
5% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 63,3mg |
Draslík | 310,4mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kaki mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pěna z kaki postup přípravy receptu:
1 | Kaki rozkrojíme, vydlabeme dužinu, vložíme do mísy a rozmačkáme vidličkou. Přidáme mascarpone, smetanu, cukr a metlou nebo šlehačem vyšleháme do pěny. |
2 | Pěnu rozdělíme do mističek a před podáváním vychladíme v lednici. |