Jednoduchý recept

Sladký jablečný nákyp se šlehačkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55853

Ingredience

3 ml Citronová šťáva
300 g Jablka
3 polévková lžíce Med včelí
50 g Máslo čerstvé
250 g Piškotový korpus vaječný
250 g Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 563kJ
12% Sacharidy 42 g
30% Tuky 22 g
5% Sodík 103 mg
6% Bílkoviny 3 g

Sladký jablečný nákyp se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Omytá jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a příčně nakrájíme na tenké plátky, které ihned pokapeme citronovou šťávou.

2

Pečicí formu vymažeme máslem, na dno položíme piškotový korpus. Na povrch korpusu naskládáme nakrájená jablka, pokapeme je tekutým medem.

3

Naplněnou formu vložíme do nahřáté trouby a při 180 stupňové teplotě pečeme 20 minut. Po upečení necháme vychladnout. Nakrájíme na porce, které pokládáme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.

Poznámka

Podáváme jako studený předkrm, ale také jako sladký dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept