Pohankové lívance s lososem pro alergiky na lepek, vejce a ořechy

100 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce si smícháme mouku, cukr a sůl. Přidáme rozdrobené droždí.
  • 2
    Přichystáme si pánev, do které vložíme máslo a rozpustíme. Sundáme z plotny a přilijeme k máslu mléko. Směs by měla být tak teplá, abychom v ní byli schopni udržet prst.
  • 3
    Smíchané mléko s máslem postupně přidáváme ke směsi mouky s cukrem a šleháme v husté, krémové těsto. Přidáme dvě lžíce oleje. Směs dáme na teplé místo a necháme hodinu kynout.
  • 4
    Vykynutého těsto prošleháme a přidáme do něho vodu, dokud nevznikne hustá krémová směs.
  • 5
    Do pánve vlijeme zbytek oleje. Odděleně nalijeme tři lžíce těsta, vytvarujeme těsto v pánvi dokulata, aby lívance měly asi 5 centimetrů v průměru. Smažíme, dokud se nevytvoří bublinky, pak je otočíme a osmažíme z druhé strany.
  • 6
    Hotové lívance servírujeme na talíře, přidáme rolky z uzeného lososa, nadrobno nakrájené kupičky cibule, kupičky zakysané smetany. Posypeme nadrobno nasekanou pažitkou. Podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.