Brambory s cizrnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s cizrnou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 55864 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
200 g | Brambory |
400 g | Cizrna konzervovaná |
100 g | Hrášek |
1 ks | Květák |
20 ml | Olej olivový |
60 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 140,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cizrna konzervovaná, Hrášek, Květák, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Brambory s cizrnou postup přípravy receptu:
1 | Brambory propíchneme na několika místech a dáme je na 10 minut do mikrovlnné trouby, aby se nám upekly doměkka. Mezitím si květák pokrájíme na růžičky a osmažíme ho v pánvi na oleji. Po minutě přidáme do pánve vodu a vaříme další dvě minuty, dokud nám květák trochu nezměkne. |
2 | Nyní přidáme namačkanou cizrnu s hráškem a vše ohříváme, dokud se vše důkladně neprohřeje. Brambory vyndáme z mikrovlnky, rozřízneme a naplníme směsí z pánve. Ihned podáváme. |