Recept

Polenta na grilu pro alergiky na laktózu, vejce, lepek a ořechy

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 55866

Ingredience

3 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
100 g Polenta
1 polévková lžíce Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 142 kcal
Kilojoule 594kJ
5% Sacharidy 19 g
8% Tuky 6 g
24% Sodík 479 mg
6% Bílkoviny 3 g

Polenta na grilu pro alergiky na laktózu, vejce, lepek a ořechy postup přípravy receptu:

1

Do kastrolu vlijeme 400 ml vody a 2 lžíce oleje a posolíme. Přivedeme k varu.

2

Do vařící směsi vody a oleje přidáváme polentu a stále mícháme. Ztlumíme teplotu a necháme probublávat, stále mícháme. 15 minut vaříme, než polenta zhoustne. Zasypeme strouhaným parmezánem a mícháme, dokud se vše nespojí. Osolíme a opepříme. Odstavíme z plotny.

3

Polentu navrstvíme na pekáč a rovnoměrně rozvrstvíme do koláče vysokého 2 centimetry. Necháme vychladnout a vložíme do ledničky, kde ji můžeme ponechat i jeden den.

4

Než polentu budeme grilovat, pokrájíme ji na široké nudličky nebo kostky. Lehce ji potřeme olivovým olejem a pak z obou stran ogrilujeme. Podáváme jako přílohu k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept