Jednoduchý recept

Dip se sedmi vrstvami pro alergiky na vejce, lepek a ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 55867

Ingredience

0,3 kávová lžička Chilli koření mleté
0,5 ks Cibule červená
2 ks Cibulka jarní
1 ks Citrony
450 g Fazole
340 g Olivy černé
2 ks Paprika zelená
8 ks Rajčata
750 g Sýr Čedar
500 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 383 kcal
Kilojoule 1 604kJ
6% Sacharidy 23 g
32% Tuky 24 g
25% Sodík 506 mg
34% Bílkoviny 19 g

Dip se sedmi vrstvami pro alergiky na vejce, lepek a ořechy postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a oloupeme avokádo. Rozřízneme a odstraníme z něj pecku. V misce ho rozmačkáme vidličkou společně se šťávou vymačkanou z jednoho citronu.

2

Na dno misky rozložíme konzervované fazole. Přidáme k nim rozmačkané avokádo, další vrstvu zakysané smetany a posypeme chilli kořením.

3

Zelenou papriku omyjeme, rozkrojíme a odstraníme semínka a bílé žebroví. Rozkrájíme na kostičky. Rozložíme rovnoměrně na vrstvu v misce. Černé olivy vypeckujeme a rozpůlíme a vytvoříme z jejich půlek další vrstvu v misce. Rajčata omyjeme a pokrájíme na tenké měsíčky a navrstvíme na olivy. Oloupeme červenou cibuli, nasekáme nadrobno a zasypeme s ní rajčata. Červenou papriku omyjeme, rozkrojíme a odstraníme z ní semínka a bílé žebroví. Nakrájíme na proužky a rozložíme na rajčata. Sýr čedar nastrouháme na hrubším struhadle a posypeme vrstvy v misce. Nakonec zasypeme koriandrem a nadrobno nasekanou jarní cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept