Kapr na římský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na římský způsob
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55916 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Hrášek |
1,2 kg | Kapr obecný |
200 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát hlávkový |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 190,3mg |
Draslík | 761,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Hrášek, Kapr obecný, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kapr na římský způsob postup přípravy receptu:
1 | Z kapra vyřízneme páteř a ploutve, omyjeme, nakrájíme na porce, které osušíme. |
2 | V rendlíku rozehřejeme 120 g másla, na kterém jednotlivé porce slabě opečeme. Pak je osolíme, opepříme, zakapeme citrónovou šťávou, zalijeme vínem s vodou, přidáme hrášek, nadrobno nakrájenou cibuli a hlávkový salát, vypraný, osušený a nakrájený na nudličky. |
3 | Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme 10—12 minut. |
4 | Porce kapra vyjmeme, opatrně je přemístíme na předehřátou mísu. Zbylé máslo smícháme s hladkou moukou na kašičku, kterou zahustíme vývar v rendlíku. Krátce povaříme, vmícháme smetanu a znovu povaříme. |
5 | Vzniklou omáčkou přelijeme rybu. |