Recept

Kapr na římský způsob

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 55916

Ingredience

1 ks Cibule
4 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Hrášek
1,2 kg Kapr obecný
50 g Mouka pšeničná hladká
200 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Salát hlávkový
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
100 ml Voda pitná
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 636 kcal
Kilojoule 2 661kJ
4% Sacharidy 13 g
60% Tuky 45 g
12% Sodík 231 mg
69% Bílkoviny 39 g

Kapr na římský způsob postup přípravy receptu:

1

Z kapra vyřízneme páteř a ploutve, omyjeme, nakrájíme na porce, které osušíme.

2

V rendlíku rozehřejeme 120 g másla, na kterém jednotlivé porce slabě opečeme. Pak je osolíme, opepříme, zakapeme citrónovou šťávou, zalijeme vínem s vodou, přidáme hrášek, nadrobno nakrájenou cibuli a hlávkový salát, vypraný, osušený a nakrájený na nudličky.

3

Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme 10—12 minut.

4

Porce kapra vyjmeme, opatrně je přemístíme na předehřátou mísu. Zbylé máslo smícháme s hladkou moukou na kašičku, kterou zahustíme vývar v rendlíku. Krátce povaříme, vmícháme smetanu a znovu povaříme.

5

Vzniklou omáčkou přelijeme rybu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept