Recept

Kapr na šlehaném másle

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 55931

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Kapr obecný
200 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 914 kcal
Kilojoule 3 826kJ
2% Sacharidy 6 g
103% Tuky 77 g
19% Sodík 380 mg
77% Bílkoviny 43 g

Kapr na šlehaném másle postup přípravy receptu:

1

Půlku většího kapra vykostíme, omyjeme, naporcujeme a vložíme do silnostěnného smaltovaného rendlíku. Přidáme ocet, sůl, pepř, víno a drobně nakrájenou cibuli. Zakryjeme pokličkou a na mírném ohni asi 10 minut dusíme. Porce kapra opatrně vyjmeme a udržujeme v teple.

2

Omáčku vyvaříme téměř dosucha, odstavíme, přidáme 2 lžíce studené vody a žloutky. Šleháme metlou ve vodní lázni, až žloutky napění a zhoustnou.

3

Přepustíme máslo, které pak mimo plotnu za stálého šlehání přiléváme do omáčky, až vznikne omáčka běžné hustoty.

4

Porce kapra urovnáme na talíře a přelijeme máslovou omáčkou. Podáváme posypané zelenou petrželkou.

Poznámka

Je-li omáčka příliš hustá, zředíme ji přilitím trošky teplé vody.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept