Jednoduchý recept

Gratinované brambory s romadúrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55938

Ingredience

1 kg Brambory
10 g Kopr čerstvý
1 špetka Muškátový oříšek
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
300 g Smetana 33% (šlehačka)
300 g Sýr Romadur 40%
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 683 kcal
Kilojoule 2 859kJ
10% Sacharidy 36 g
67% Tuky 50 g
7% Sodík 145 mg
42% Bílkoviny 24 g

Gratinované brambory s romadúrem postup přípravy receptu:

1

Pečící formu vymažeme máslem. Omyté a oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky. Naskládáme je mírně přes sebe na dno vymazané formy. Na brambory naskládáme na tenké plátky nakrájený romadúr, opět brambory. V procesu skládání pokračujeme až do skončení surovin.

2

Smetanu smícháme se solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátem, rozklepneme vejce. Nakonec vmícháme jemně nasekanou petrželovou nať a nasekaný kopr. Smetanovou směsí přelijeme brambory a sýr.

3

Vložíme do trouby a při 220 stupních Celsia pečeme 30 minut.

4

Po upečení nakrájíme na porce, které pokládáme na jednotlivé teplé talíře.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina a opečená veka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept