Jednoduchý recept

Bezlepkový chléb z modré směsi Finaxu s tvarohem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 55952

Ingredience

Kvásek
1 kávová lžička Cukr krupice
15 g Droždí
1 dl Voda pitná
Těsto
0,5 polévková lžíce Kmín drcený
1 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
300 g Směs nízkobílkovinná Finax
1 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Tvaroh měkký - nízkotučný
2 dl Voda pitná
Na vytření formy
2 polévková lžíce Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 727 kcal
Kilojoule 3 042kJ
38% Sacharidy 138 g
23% Tuky 17 g
36% Sodík 726 mg
14% Bílkoviny 8 g

Bezlepkový chléb z modré směsi Finaxu s tvarohem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si kvásek: do misky dáme 1 dl vlažné vody, 15 g kvasnic a 1 lžičku cukru. Kvásek necháme dobře vzejít.

2

Do mísy nasypeme bezlepkovou směs Finax (modrou), přidáme do ní 2-3 lžíce tvarohu, 1 lžíci oleje, 2 dl vlahé vody, 1 lžičku soli, 0.5 lžíce drceného kmínu a 1 lžíci a 1-2 lžíce slunečnicových semínek. Těsto promícháme, přidáme vykynutý kvásek a těsto důkladně prohněteme. Těsto má být hladké a vláčné. Vložíme do formy vytřené olejem. Těsto zakryjeme čistou utěrkou a necháme minimálně 30 minut kynout na teplém místě.

3

Pečeme v předehřáté troubě na 200°C-220°C přibližně 40 minut.

4

Těsto během pečení potíráme vodou (minimálně 3 x).

5

Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme do utěrky a necháme vychladnout. Až poté nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept