Bezlepkový chléb z modré směsi Finaxu s tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezlepkový chléb z modré směsi Finaxu s tvarohem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55952 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Kvásek | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
15 g | Droždí |
1 dl | Voda pitná |
Těsto | |
0,5 polévková lžíce | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Semínka slunečnicová loupaná |
300 g | Směs nízkobílkovinná Finax |
1 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Tvaroh měkký - nízkotučný |
2 dl | Voda pitná |
Na vytření formy | |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 1,7mg |
Draslík | 276,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Voda pitná, Kmín drcený, Sůl, Tvaroh měkký - nízkotučný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Semínka slunečnicová loupaná, Směs nízkobílkovinná Finax, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bezlepkový chléb z modré směsi Finaxu s tvarohem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si kvásek: do misky dáme 1 dl vlažné vody, 15 g kvasnic a 1 lžičku cukru. Kvásek necháme dobře vzejít. |
2 | Do mísy nasypeme bezlepkovou směs Finax (modrou), přidáme do ní 2-3 lžíce tvarohu, 1 lžíci oleje, 2 dl vlahé vody, 1 lžičku soli, 0.5 lžíce drceného kmínu a 1 lžíci a 1-2 lžíce slunečnicových semínek. Těsto promícháme, přidáme vykynutý kvásek a těsto důkladně prohněteme. Těsto má být hladké a vláčné. Vložíme do formy vytřené olejem. Těsto zakryjeme čistou utěrkou a necháme minimálně 30 minut kynout na teplém místě. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě na 200°C-220°C přibližně 40 minut. |
4 | Těsto během pečení potíráme vodou (minimálně 3 x). |
5 | Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme do utěrky a necháme vychladnout. Až poté nakrájíme a podáváme. |