Recept

Smažené olihně pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 55966

Ingredience

0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
0,5 kávová lžička Koření pěti vůní
0,5 kávová lžička Kurkuma
55 g Mouka kukuřičná
50 ml Olej kukuřičný
4 ks Olihně
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
Na zdobení
1 ks Chilli paprička
4 ks Koriandr čerstvý
1,5 ks Limetka
1 ks Paprika červená

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 95 kcal
Kilojoule 398kJ
5% Sacharidy 17 g
4% Tuky 3 g
5% Sodík 110 mg
3% Bílkoviny 2 g

Smažené olihně pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme kukuřičnou mouku, chilli a koření pěti vůní, kurkumu a celerovou sůl. Osolíme a opepříme.

2

Olihně omyjeme a osušíme. Otevřeme ji a vnitřek nakrojíme do kříže a nakrájíme na kousky velké 2,5 centimetru.

3

Do pánve vlijeme olej a rozehřejeme na 190 °C.

4

Kousky olihně obalujeme ve směsi kukuřičné mouky a vhazujeme do rozpáleného oleje. Počkáme asi 1 minutu, než zezlátnou, vyndáme je a necháme okapat na papírovém ubrousku. Nesmíme smažit moc dlouho, jinak bude oliheň jako guma.

5

Hotové osmažené olihně zdobíme nakrájenými listy koriandru, omytou a na proužky pokrájenou červenou paprikou, nakrájenou chilli papričkou, měsíčky limetky a kůrou nastrouhanou z poloviny limetky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept