Smažené olihně pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené olihně pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy
Smažené olihně pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 55966 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
0,5 kávová lžička | Koření pěti vůní |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
55 g | Mouka kukuřičná |
50 ml | Olej kukuřičný |
4 ks | Olihně |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na zdobení | |
---|---|
1 ks | Chilli paprička |
4 ks | Koriandr čerstvý |
1,5 ks | Limetka |
1 ks | Paprika červená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 199,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 29,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Kurkuma, Olej kukuřičný, Olihně, Sůl, Chilli paprička, Koriandr čerstvý, Limetka, Paprika červená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření pěti vůní, Mouka kukuřičná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Smažené olihně pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme kukuřičnou mouku, chilli a koření pěti vůní, kurkumu a celerovou sůl. Osolíme a opepříme. |
2 | Olihně omyjeme a osušíme. Otevřeme ji a vnitřek nakrojíme do kříže a nakrájíme na kousky velké 2,5 centimetru. |
3 | Do pánve vlijeme olej a rozehřejeme na 190 °C. |
4 | Kousky olihně obalujeme ve směsi kukuřičné mouky a vhazujeme do rozpáleného oleje. Počkáme asi 1 minutu, než zezlátnou, vyndáme je a necháme okapat na papírovém ubrousku. Nesmíme smažit moc dlouho, jinak bude oliheň jako guma. |
5 | Hotové osmažené olihně zdobíme nakrájenými listy koriandru, omytou a na proužky pokrájenou červenou paprikou, nakrájenou chilli papričkou, měsíčky limetky a kůrou nastrouhanou z poloviny limetky. |