Recept

Gratinovaná zelenina pro alergiky na lepek, vejce a ořechy

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 55987

Ingredience

1 ks Bobkový list
900 g Brambory
2 polévková lžíce Dolin - Vermouth
1 špetka Muškátový oříšek
4 polévková lžíce Olej kukuřičný
450 g Pórek
600 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 495 kcal
Kilojoule 2 071kJ
14% Sacharidy 51 g
38% Tuky 28 g
2% Sodík 46 mg
21% Bílkoviny 12 g

Gratinovaná zelenina pro alergiky na lepek, vejce a ořechy postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 180 °C. Dvěma lžícemi oleje vymažeme středně velký pekáč.

2

Omytý pórek nakrájíme na kolečka. Oškrábeme brambory a pokrájíme je na plátky. Do kastrolu vlijeme zbylé dvě lžíce oleje a osmažíme na nich pórek, dokud nezměkne. Nesmí ovšem zhnědnout. Přilijeme k němu smetanu a vermut a přidáme bobkový list. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Přisypeme do kastrolu plátky brambor. Zamícháme brambory ve směsi.

3

Oddělíme polovinu bramborové směsi a vložíme ji na pekáč. Oloupaný česnek nakrájíme nadrobno a zasypeme jím brambory v pekáči, osolíme a opepříme. Navrstvíme zbylou polovinu brambor a znovu osolíme a opepříme. Posypeme povrch špetkou muškátového oříšku.

4

Vložíme pekáč do předehřáté trouby a pečeme asi 1 a 1/4 hodiny. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept