Jednoduchý recept

Pečené brambory s česnekem pro alergiky na laktózu, lepek, ořechy a vejce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 48 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 55991

Ingredience

8 ks Brambory
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Sůl mořská
1 l Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 107 kcal
Kilojoule 448kJ
6% Sacharidy 22 g
1% Tuky 1 g
4% Sodík 86 mg
8% Bílkoviny 4 g

Pečené brambory s česnekem pro alergiky na laktózu, lepek, ořechy a vejce postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 220 °C.

2

Dvěma lžícemi oleje vymažeme pekáč a vložíme ho do trouby, aby se v ní zahřál.

3

Oškrábeme brambory a pokrájíme je na čtvrtky. Do kastrolu vlijeme vodu a přivedeme ji k varu. Vložíme brambory a 2 minuty je vaříme. Poté z nich slijeme vodu a ochladíme je. Osušíme v utěrce.

4

Oloupeme česnek a rozdělíme na jednotlivé stroužky, které také oloupeme.

5

Čtvrtky brambor vložíme společně se stroužky česneku do horkého oleje v pekáči. Obracíme je, aby se obalily olejem. Zasypeme mořskou solí a vložíme zpět do trouby.

6

Pečeme 40 minut, než brambory zhnědnou a budou křupavé. Podáváme teplé. Během pečení brambory dvakrát obrátíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept