Koláč rybí pro alergiky na vejce a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč rybí pro alergiky na vejce a ořechy
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 55995 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1,5 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
750 g | Halibut atlantický |
1 polévková lžíce | Kapary |
225 g | Krevety nakládané |
100 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
2 špetka | Sůl |
15 g | Sýr Parmezán |
250 g | Treska uzená |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 275,3mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 331,9mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,2mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Halibut atlantický, Sůl, Sýr Parmezán, Olej rostlinný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková), Treska uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Krevety nakládané nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč rybí pro alergiky na vejce a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 190 °C. |
2 | Na pánev vložíme rybu a zalijeme mlékem. Vaříme rybu asi 5 minut, musí zůstat nedodělaná. |
3 | Vyndáme rybu z pánve a vložíme ji na talíř. Odstraníme z ní kůži a pokrájíme ji na větší kusy, které naskládáme do olejem vymazaného pekáčku. |
4 | Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno. Vsypeme cibuli do mléka na pánvi, kde se vařila ryba, a přidáme bobkový list. Přivedeme k varu, odstavíme a necháme 10 minut chladnout. Pak scedíme. |
5 | V pánvi si připravíme jíšku. Zahřejeme 45 g másla a přidáme mouku. Vaříme 1 minutu a pak zalijeme přecezeným mlékem. Mléko přidáváme postupně, aby nevznikly hrudky. Jakmile jsme přidali všechno mléko, přivedeme bešamel k varu a 2 minuty vaříme za neustáleého míchání. Poté odstavíme. |
6 | Mezitím si oškrábeme brambory, pokrájíme je na čtvrtky a 15 minut vaříme, aby změkly. Pokrájíme je na kostičky a rozmačkáme s máslem a smetanou. Osolíme a opepříme. |
7 | K rybě v pekáčku přidáme vařené krevety, kapary a nadrobno nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme a zalijeme bešamelem. Navrstvíme brambory a nakypříme je vidličkou, aby zůstaly po upečení křupavé. Zasypeme brambory parmezánem a pečeme 45 minut. Podáváme teplé. |