Jednoduchý recept

Polévka z jarní zeleniny

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 56

Ingredience

350 g Brambory
67 g Celer bulvový
133 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
27 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Mrkev kořen
6,7 g Petržel - nať
67 g Petržel kořen
113 g Pórek
133 g Rajčata
130 ml Smetana 12% (konzumní)
15 g Sůl
1,5 l Voda pitná
267 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 83 kcal
Kilojoule 348kJ
4% Sacharidy 14 g
64% Tuky 48 g
32% Sodík 641 mg
6% Bílkoviny 3 g

Polévka z jarní zeleniny postup přípravy receptu:

1

Zeleninu a brambory pečlivě očistíme a opláchneme, nakrájíme na menší kostky, zalijeme vodou a uvedeme do varu.

2

Když je zelenina téměř měkká, přidáme k ní na malé kousky nakrájená rajčata a zelený hrášek.

3

Vše zalijeme smetanou, ve které jsme promíchali prosátou, krátce opraženou mouku, osolíme, promícháme a krátce povaříme.

4

Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.

Poznámka

Zelený hrášek sterilovaný: bez nálevu

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept