Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 560
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Cibule
100 g Citrony
30 g Cukr krupice
2 g Divoké koření celé
100 g Houby nakládané
150 g Hovězí maso přední
20 g Kapary sterilované
250 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Ocet kvasný lihový
1 g Pepř černý mletý
100 ml Smetana 12% (konzumní)
100 g Strouhanka
30 g Sůl
100 g Telecí plec
150 g Tuk
1 ks Vejce slepičí
250 g Vepřová plec
1200 ml Voda pitná
150 g Zelenina kořenová
150 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 685kJ
8% Sacharidy 30 g
33% Tuky 25 g
70% Sodík 1 g
27% Bílkoviny 15 g

Ruské mleté bifteky postup přípravy receptu:

1

Hovězí, telecí a vepřové maso omyjeme a jemně semeleme se žemlí namočenou ve vodě a vymačkanou. Mírně osolíme, přidáme vejce, mletý pepř, 1/3 dávky cibule a strouhanku. Vše dobře promícháme a směs rozdělíme na 10 porcí.

2

Z jednotlivých porcí tvarujeme bifteky, které po obou stranách rychleji opékáme v horkém tuku.

3

Do tuku po opékání přidáme očištěnou a na plátky nakrájenou zeleninu, zbylou cibuli, osmahneme, přidáme koření a zastříkneme octem a trochou vody. Přidáme omytý a kůry zbavený citron nakrájený na plátky a tento základ povaříme.

4

Do povařeného základu vložíme opečené bifteky a zvolna je dusíme pod poklicí nejméně 15 minut.

5

Podušené bifteky vyjmeme. Základ vysmahneme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme zbylou vodou, rozšleháme, uvedeme do varu a vaříme zvolna za občasného prošlehání nejméně 1/2 hodiny.

6

Ke konci varu omáčku přisladíme, přilijeme mléko a smetanu, povaříme a procedíme přes hustý cedník na bifteky.

7

Nakonec do omáčky přidáme rozsekané kapary a krájené nakládané houby a vše ještě krátce podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept