Ruské mleté bifteky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruské mleté bifteky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 560 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Cibule |
100 g | Citrony |
30 g | Cukr krupice |
2 g | Divoké koření celé |
100 g | Houby nakládané |
150 g | Hovězí maso přední |
20 g | Kapary sterilované |
250 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Ocet kvasný lihový |
1 g | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
100 g | Strouhanka |
30 g | Sůl |
100 g | Telecí plec |
150 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřová plec |
1200 ml | Voda pitná |
150 g | Zelenina kořenová |
150 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 80,9mg |
Draslík | 222,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 35,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Cukr krupice, Houby nakládané, Hovězí maso přední, Kapary sterilované, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Telecí plec, Zelenina kořenová, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Divoké koření celé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Ruské mleté bifteky postup přípravy receptu:
1 | Hovězí, telecí a vepřové maso omyjeme a jemně semeleme se žemlí namočenou ve vodě a vymačkanou. Mírně osolíme, přidáme vejce, mletý pepř, 1/3 dávky cibule a strouhanku. Vše dobře promícháme a směs rozdělíme na 10 porcí. |
2 | Z jednotlivých porcí tvarujeme bifteky, které po obou stranách rychleji opékáme v horkém tuku. |
3 | Do tuku po opékání přidáme očištěnou a na plátky nakrájenou zeleninu, zbylou cibuli, osmahneme, přidáme koření a zastříkneme octem a trochou vody. Přidáme omytý a kůry zbavený citron nakrájený na plátky a tento základ povaříme. |
4 | Do povařeného základu vložíme opečené bifteky a zvolna je dusíme pod poklicí nejméně 15 minut. |
5 | Podušené bifteky vyjmeme. Základ vysmahneme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme zbylou vodou, rozšleháme, uvedeme do varu a vaříme zvolna za občasného prošlehání nejméně 1/2 hodiny. |
6 | Ke konci varu omáčku přisladíme, přilijeme mléko a smetanu, povaříme a procedíme přes hustý cedník na bifteky. |
7 | Nakonec do omáčky přidáme rozsekané kapary a krájené nakládané houby a vše ještě krátce podusíme. |