Jednoduchý recept

Pálené těsto do paštik

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56007

Ingredience

0,5 l Mléko plnotučné
250 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 162kJ
10% Sacharidy 35 g
12% Tuky 9 g
11% Sodík 210 mg
25% Bílkoviny 14 g

Pálené těsto do paštik postup přípravy receptu:

1

Osolené mléko přivedeme k varu, za stálého míchání vařečkou přisýpáme hladkou mouku, až je těsto vypracované, bez hrudek.

2

Odstavíme mimo plotnu a jedno po druhém vmícháme vejce.

Poznámka

Těsto se hodí nejen do rybích paštik, ale i kuřecích náplní, galantin a masových paštik. Nahrazuje se jím namáčená houska. Pokrm má jemnější strukturu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept