Kefírový bezlepkový chléb s tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kefírový bezlepkový chléb s tvarohem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56009 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Kvásek | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
22 g | Droždí |
1 dl | Voda pitná |
Těsto | |
1 ks | Brambory |
1 kávová lžička | Chlebové koření hrubě mleté bio |
1 polévková lžíce | Jablka |
1 polévková lžíce | Lněné semínko |
0,5 dl | Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce | Mouka amarantová |
400 g | Mouka bezlepková |
2 polévková lžíce | Mouka pohanková |
1 polévková lžíce | Ocet jablečný |
1 polévková lžíce | Semínka slunečnicová loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Vločky pohankové bio |
3 dl | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Xantanová guma |
Na vytření formy a potírání chleba | |
0,5 dl | Voda pitná |
Kefírový bezlepkový chléb s tvarohem | |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 1,3mg |
Draslík | 244,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 78,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Voda pitná, Brambory, Jablka, Ocet jablečný, Sůl, Voda pitná, Voda pitná, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lněné semínko, Mléko plnotučné, Mouka amarantová, Mouka bezlepková, Mouka pohanková, Semínka slunečnicová loupaná, Vločky pohankové bio, Xantanová guma mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chlebové koření hrubě mleté bio nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kefírový bezlepkový chléb s tvarohem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si kvásek: do misky dáme 22 g čerstvých kvasnic, přilijeme 1 dl vlažné vody, přimícháme 1 lžičku cukru a necháme kvásek vzejít. |
2 | Do mísy nasypeme 400 g bezlepkové směsi Schär B, 2 lžíce pohankové mouky, 1 lžíci amarantové mouky, 1 lžíci slunečnicových semínek, 1 lžíci lněných semínek a 1 lžíci pohankových vloček. Ještě přidáme 1 lžíci nastrouhaných jablek, 1 lžíci jablečného octa, 1 lžičku chlebového koření, 1 lžičku soli, 0.5 lžičky guarové gumy a 1 nastrouhaný vařený brambor. Přilijeme kvásek, 3 dl vlažné vody, 0.5 dl vlahého mléka a vše promícháme. Těsto důkladně uhněteme a vložíme do olejem vymazané formy. Chléb necháme kynout asi 40 minut. Poté ho dáme do předehřáté trouby na 220°C a pečeme dozlatova přibližně 40 minut. Během pečení chleba 2 x 3 potřeme vodou. |
3 | Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme ho do čisté utěrky a necháme vychladnout. Až poté ho nakrájíme a podáváme. |