Recept

Kefírový bezlepkový chléb s tvarohem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56009

Ingredience

Kvásek
1 kávová lžička Cukr krupice
22 g Droždí
1 dl Voda pitná
Těsto
1 ks Brambory
1 kávová lžička Chlebové koření hrubě mleté bio
1 polévková lžíce Jablka
1 polévková lžíce Lněné semínko
0,5 dl Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Mouka amarantová
400 g Mouka bezlepková
2 polévková lžíce Mouka pohanková
1 polévková lžíce Ocet jablečný
1 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Vločky pohankové bio
3 dl Voda pitná
0,5 kávová lžička Xantanová guma
Na vytření formy a potírání chleba
0,5 dl Voda pitná
Kefírový bezlepkový chléb s tvarohem
2 polévková lžíce Olej slunečnicový

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 481 kcal
Kilojoule 2 011kJ
26% Sacharidy 95 g
10% Tuky 8 g
20% Sodík 409 mg
14% Bílkoviny 8 g

Kefírový bezlepkový chléb s tvarohem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si kvásek: do misky dáme 22 g čerstvých kvasnic, přilijeme 1 dl vlažné vody, přimícháme 1 lžičku cukru a necháme kvásek vzejít.

2

Do mísy nasypeme 400 g bezlepkové směsi Schär B, 2 lžíce pohankové mouky, 1 lžíci amarantové mouky, 1 lžíci slunečnicových semínek, 1 lžíci lněných semínek a 1 lžíci pohankových vloček. Ještě přidáme 1 lžíci nastrouhaných jablek, 1 lžíci jablečného octa, 1 lžičku chlebového koření, 1 lžičku soli, 0.5 lžičky guarové gumy a 1 nastrouhaný vařený brambor. Přilijeme kvásek, 3 dl vlažné vody, 0.5 dl vlahého mléka a vše promícháme. Těsto důkladně uhněteme a vložíme do olejem vymazané formy. Chléb necháme kynout asi 40 minut. Poté ho dáme do předehřáté trouby na 220°C a pečeme dozlatova přibližně 40 minut. Během pečení chleba 2 x 3 potřeme vodou.

3

Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme ho do čisté utěrky a necháme vychladnout. Až poté ho nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept