Jednoduchý recept

Pečená pražma v zeleninové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56019

Ingredience

150 g Cibule
50 g Cukr krupice
50 ml Ocet vinný
30 g Olej olivový extra panenský
40 g Olej slunečnicový
40 ml Omáčka sójová
200 g Paprika mletá sladká
1 g Pepř černý mletý
1000 g Pražma
1000 g Rajčata
12 g Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 622 kcal
Kilojoule 2 604kJ
15% Sacharidy 56 g
32% Tuky 24 g
70% Sodík 1 g
106% Bílkoviny 60 g

Pečená pražma v zeleninové omáčce postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a vykuchanou pražmu potřeme olivovým olejem, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme, položíme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut z každé strany.

2

Mezitím si připravíme omáčku. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata a pepriku bez jádřince nakrájíme na malé kostičky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme zeleninu a osmahneme, až rajčata pustí šťávu, podusíme. Přilijeme sojovou omáčku, ocet, přidáme cukr, špetku soli a promícháme. Omáčku prohřejeme a odstavíme.

3

Na oválný talíř nalijeme omáčku a do ní vložíme celou pražmu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept