Bezlepkový chleba s podmáslím, tvarohem a sezamem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezlepkový chleba s podmáslím, tvarohem a sezamem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56030 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Kvásek | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
30 g | Droždí |
1 dl | Voda pitná |
Těsto | |
1 kávová lžička | Chlebové koření hrubě mleté bio |
1 kávová lžička | Kmín celý |
40 g | Máslo čerstvé |
2,3 dl | Mléko - podmáslí |
250 g | Mouka bezlepková |
250 g | Mouka bezlepková Jizerka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Tvaroh jemný |
Na vytření formy | |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Na potření a posypání chleba | |
2 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 109g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 252,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 22,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Voda pitná, Kmín celý, Sůl, Olej slunečnicový, Sezam - semena, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Mouka bezlepková, Mouka bezlepková Jizerka, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chlebové koření hrubě mleté bio nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Bezlepkový chleba s podmáslím, tvarohem a sezamem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si kvásek: do misky dáme 30 g čerstvých kvasnic, přilijeme 1 dl vlažné vody, přimícháme 1 lžičku cukru a necháme kvásek vzejít. |
2 | Do mísy si nasypeme 250 g bezlepkové směsi Schär Mix B, 250 g bezlepkové mouky Jizerka, 1 lžičku kmínu, 1 lžičku chlebového koření a 1 lžičku soli. Přilijeme kvásek, 2.3 dl podmáslí, 100 g tvarohu, 40 g vlahého másla a vše promícháme. Těsto důkladně uhněteme a vložíme do olejem vymazané formy. Chléb necháme kynout asi 40 minut. Potřeme ho vodou a posypeme sezamem. Poté ho dáme do předehřáté trouby na 220°C a pečeme ho dozlatova přibližně 40 minut. Během pečení chleba 2 x 3 potřeme vodou. |
3 | Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme ho do čisté utěrky a necháme vychladnout. Až poté ho nakrájíme a podáváme. |
Poznámka
Místo podmáslí můžeme použít kefír.