Recept

Bezlepkový chleba s podmáslím, tvarohem a sezamem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56030

Ingredience

Kvásek
1 kávová lžička Cukr krupice
30 g Droždí
1 dl Voda pitná
Těsto
1 kávová lžička Chlebové koření hrubě mleté bio
1 kávová lžička Kmín celý
2,3 dl Mléko - podmáslí
250 g Mouka bezlepková
250 g Mouka bezlepková Jizerka
40 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
100 g Tvaroh jemný
Na vytření formy
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
Na potření a posypání chleba
2 polévková lžíce Sezam - semena
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 667 kcal
Kilojoule 2 792kJ
31% Sacharidy 113 g
24% Tuky 18 g
23% Sodík 469 mg
25% Bílkoviny 14 g

Bezlepkový chleba s podmáslím, tvarohem a sezamem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si kvásek: do misky dáme 30 g čerstvých kvasnic, přilijeme 1 dl vlažné vody, přimícháme 1 lžičku cukru a necháme kvásek vzejít.

2

Do mísy si nasypeme 250 g bezlepkové směsi Schär Mix B, 250 g bezlepkové mouky Jizerka, 1 lžičku kmínu, 1 lžičku chlebového koření a 1 lžičku soli. Přilijeme kvásek, 2.3 dl podmáslí, 100 g tvarohu, 40 g vlahého másla a vše promícháme. Těsto důkladně uhněteme a vložíme do olejem vymazané formy. Chléb necháme kynout asi 40 minut. Potřeme ho vodou a posypeme sezamem. Poté ho dáme do předehřáté trouby na 220°C a pečeme ho dozlatova přibližně 40 minut. Během pečení chleba 2 x 3 potřeme vodou.

3

Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme ho do čisté utěrky a necháme vychladnout. Až poté ho nakrájíme a podáváme.

Poznámka

Místo podmáslí můžeme použít kefír.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept