Recept

Bezlepkový podmáslový chléb z Mantlera a pohankové mouky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 56041

Ingredience

Kvásek
1 kávová lžička Cukr krupice
1 balení Droždí sušené
1 dl Voda pitná
Těsto
100 g Brambory
1,5 polévková lžíce Cukr krupice
2,5 dl Mléko - podmáslí
400 g Mouka bezlepková Mantler
100 g Mouka pohanková
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 polévková lžíce Sůl
0,5 dl Voda pitná
Na vytření formy a potření chleba
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 497kJ
30% Sacharidy 106 g
18% Tuky 14 g
12% Sodík 247 mg
23% Bílkoviny 13 g

Bezlepkový podmáslový chléb z Mantlera a pohankové mouky postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme kvásek: do misky vložíme celý balíček sušených kvasnic, přilijeme 1 dl vlažné vody, přimícháme lžičku cukru a necháme kvásek vzejít.

2

Do mísy nasypeme 400 g bezlepkové směsi Mantler, 100 g pohankové mouky, 1,5 lžíce cukru, půl lžíce soli, 2 lžíce oleje, nastrouhanou uvařenou bramboru, 30 g rozpuštěného vlahého másla a 2,5 dl podmáslí, 0,5 dl vody. Přilijeme kvásek a vše promícháme. Poté těsto důkladně uhněteme a vložíme do olejem vymazané formy. Chléb necháme kynout minimálně 40 minut. Poté ho dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme do zlatova přibližně 40 minut. Během pečení chleba 2 x 3 potřeme vodou.

3

Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme ho do čisté utěrky a necháme vychladnout. Až poté ho nakrájíme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept