Recept

Ryba v marinádě pro alergiky na laktózu

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 56065

Ingredience

Omáčka raita pro alergiky na laktózu [56062]
2 kávová lžička Kmín celý
1 ks Okurka salátová
1 špetka Pepř černý mletý
300 ml Sójový jogurt bílý
1 špetka Sůl
Na marinádu
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Garam masala
0,5 kávová lžička Kurkuma
2 polévková lžíce Olej kukuřičný
250 ml Sójový jogurt bílý
1 špetka Sůl
2 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek
Na dokončení
1 ks Citrony
800 g Treska aljašská

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 349 kcal
Kilojoule 1 458kJ
7% Sacharidy 24 g
13% Tuky 10 g
14% Sodík 270 mg
76% Bílkoviny 43 g

Ryba v marinádě pro alergiky na laktózu postup přípravy receptu:

1

Omáčka raita pro alergiky na laktózu [56062]: na suchou pánev vsypeme kmín a opražíme. Pražíme 2 minuty, než se začne uvolňovat vůně, poté sesypeme z pánve a necháme vychladnout.

2

Omyjeme a oloupeme okurku, pokrájíme na malé kostičky. V misce smícháme okurkové kostky se sójovým jogurtem. Osolíme, opepříme a přisypeme opražený kmín. Promícháme.

3

Do větší skleněné mísy vložíme sójový jogurt, olej, oloupané a rozdrcené stroužky česneku, zázvor, kurkumu, chilli. Promícháme všechny suroviny, osolíme. Vložíme porce ryby a potřeme je marinádou.

4

Ryby necháme přes noc marinovat.

5

Troubu předehřejeme na 220 °C.

6

Z marinády vyndáme kusy ryby a osušíme je. Vložíme do pekáče a pečeme asi 15 minut, dokud rybu není možné vidličkou dělit. Servírujeme na talíře. Oloupaný citron rozdělíme na měsíčky, vložíme měsíček ke každé porci. Ryby podáváme s omáčkou raita.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept