Ryba v marinádě pro alergiky na laktózu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba v marinádě pro alergiky na laktózu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 56065 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Omáčka raita pro alergiky na laktózu [56062] | |
---|---|
2 kávová lžička | Kmín celý |
1 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 ml | Sójový jogurt bílý |
1 špetka | Sůl |
Na marinádu | |
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Garam masala |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
2 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
250 ml | Sójový jogurt bílý |
1 špetka | Sůl |
2 kávová lžička | Zázvor mletý |
Na dokončení | |
1 ks | Citrony |
800 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,9mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Okurka salátová, Sůl, Česnek, Chilli koření mleté, Kurkuma, Olej kukuřičný, Sůl, Zázvor mletý, Citrony, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sójový jogurt bílý, Garam masala, Sójový jogurt bílý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ryba v marinádě pro alergiky na laktózu postup přípravy receptu:
1 | Omáčka raita pro alergiky na laktózu [56062]: na suchou pánev vsypeme kmín a opražíme. Pražíme 2 minuty, než se začne uvolňovat vůně, poté sesypeme z pánve a necháme vychladnout. |
2 | Omyjeme a oloupeme okurku, pokrájíme na malé kostičky. V misce smícháme okurkové kostky se sójovým jogurtem. Osolíme, opepříme a přisypeme opražený kmín. Promícháme. |
3 | Do větší skleněné mísy vložíme sójový jogurt, olej, oloupané a rozdrcené stroužky česneku, zázvor, kurkumu, chilli. Promícháme všechny suroviny, osolíme. Vložíme porce ryby a potřeme je marinádou. |
4 | Ryby necháme přes noc marinovat. |
5 | Troubu předehřejeme na 220 °C. |
6 | Z marinády vyndáme kusy ryby a osušíme je. Vložíme do pekáče a pečeme asi 15 minut, dokud rybu není možné vidličkou dělit. Servírujeme na talíře. Oloupaný citron rozdělíme na měsíčky, vložíme měsíček ke každé porci. Ryby podáváme s omáčkou raita. |
Poznámka
Servírujeme teplé.