Recept

Mečoun v marinádě pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 56067

Ingredience

1 kg Filé z mečouna
4 polévková lžíce Olej kukuřičný
Na marinádu
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule červená
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 kávová lžička Ocet rýžový
2 polévková lžíce Olej kukuřičný
1 polévková lžíce Olej sezamový
1 polévková lžíce Rybí omáčka
2 kávová lžička Sherry brandy
2 polévková lžíce Tamari bezlepkové
2 stroužek Česnek
Na asijskou zelenou omáčku
6 ks Cibulka jarní
2 kávová lžička Cukr moučkový
30 g Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Limetková šťáva
2 polévková lžíce Ocet rýžový
4 polévková lžíce Olej kukuřičný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1,5 polévková lžíce Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 547 kcal
Kilojoule 2 290kJ
5% Sacharidy 17 g
38% Tuky 29 g
37% Sodík 734 mg
94% Bílkoviny 53 g

Mečoun v marinádě pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy postup přípravy receptu:

1

Ve skleněné misce smícháme tamari, thajskou rybí omáčku, sezamový olej, oloupanou a nadrobno nasekanou červenou cibuli, oloupané a nadrobno nakrájené stroužky česneku, rýžový ocet, sherry, jemně nasekaný koriandr, rozdrcenou chilli papričku.

2

Rybí steaky vložíme do marinády a ponecháme je v ní minimálně jednu hodinu. Během marinování steaky jednou nebo dvakrát obrátíme. Pak je vyjmeme z marinády a její přebytek otřeme.

3

Zahřejeme si gril. Na rozpálený gril vložíme rybí steaky a grilujeme 5 minut z každé strany. Občas rybu potřeme kukuřičným olejem.

4

Připravíme si zelenou asijskou omáčku. Do mixéru dáme zázvor, koriandr, rýžový ocet, cukr a olej a rozmixujeme dohladka. Vyndáme z mixéru do misky a přidáme nadrobno nasekanou cibulku a limetkovou šťávu. Rybu servírujeme se zelenou asijskou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept