Pilaf z marény
85 min.
Ingredience
- 1lžícePaprika mletá sladká
 - 2kusyCibule
 - 200gramůRýže loupaná
 - 1lžičkaSůl
 - 0,5lžičkaPepř černý mletý
 - 0,5lžičkaPepř černý celý
 - 10gramůPetržel - nať
 - 100gramůSýr Čedar
 - 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 - 0,75litrVoda pitná
 - 100gramůOlej rostlinný
 - 1000gramůSíh
 - 100gramůMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
820 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
53 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z marény (síh maréna) stáhneme kůži, rybu vykostíme, omyjeme, čisté maso osušíme a nakrájíme na kousky. Hlavu, páteř i ploutve dáme do hrnce spolu se snítkou petrželové natě, několika zrnky pepře a jednou rozkrájenou cibulí, zalijeme přibližně 75 ml studené vody, osolíme, půl hodiny vaříme.
 - 2Do kastrolu dáme na máslo zpěnit nadrobno pokrájenou druhou cibuli, zasypeme paprikou, přidáme přebranou propláchnutou rýži, zalijeme 4 dl vývaru z hlavy a kostí, přisolíme, povaříme, přiklopíme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby, předehřáté na 165°C.
 - 3Kostky rybího masa osolíme a opepříme, poprášíme hladkou moukou, zprudka osmažíme na pánvi v rozpáleném oleji.
 - 4Hotovou dušenou rýži načechráme vidličkou a opatrně do ní vmícháme opečené kousky marény.
 - 5Podáváme posypané strouhaným sýrem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.