Recept

Meruňkový bezlepkový koláč s jogurtovým korpusem

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Meruňkový bezlepkový koláč s jogurtovým korpusem 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56080

Ingredience

500 g Meruňky
Drobenka
30 g Cukr krupice
30 g Mouka bezlepková
30 g Máslo čerstvé
Těsto
150 g Cukr třtinový
1 ks Cukr vanilka
500 g Jogurt bílý
1 ks Kypřící prášek bezlepkový
350 g Mouka bezlepková Jizerka
2 ks Vejce slepičí
Na vytření formy
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Strouhanka bezlepková

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 822kJ
21% Sacharidy 76 g
16% Tuky 12 g
1% Sodík 26 mg
12% Bílkoviny 7 g

Meruňkový bezlepkový koláč s jogurtovým korpusem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme čerstvé zralé meruňky, rozpůlíme je a vypeckujeme.

2

Připravíme drobenku: do větší misky dáme bezlepkovou (hrubou) mouku, krupicový cukr a máslo. Prsty vše promneme, až vznikne drobenka.

3

Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku Jizerka s bezlepkovým práškem do pečiva, přidáme bílý jogurt, 2 vejce, třtinový cukr a vanilkový cukr. Směs dobře promícháme a nalijeme ji do dortové formy, kterou jsme vytřeli máslem a vysypali bezlepkovou strouhankou. Těsto pokryjeme rozpůlenými meruňkami a drobenkou.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 180°C-200°C přibližně 30 minut. Meruňkový koláč nakrájíme po vychladnutí.

Komentáře a hodnocení

 
meibi67
Meruňkový bezlepkový koláč z jogurtovým korpusem
Výborný. Přidala jsem k meruňkám ještě švestky. Můžu doporučit blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept