Recept

Jablkové bezlepkové řezy paní hraběnky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56085

Ingredience

Těsto
200 g Cukr krupice
250 g Hera
0,5 ks Kypřící prášek bezlepkový
450 g Mouka bezlepková
4 ks Vejce slepičí
Na vytření formy
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Strouhanka bezlepková
Ochucená jablka
1 ks Cukr vanilka
1 kg Jablka
2 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 698 kcal
Kilojoule 2 921kJ
27% Sacharidy 98 g
42% Tuky 32 g
5% Sodík 96 mg
12% Bílkoviny 7 g

Jablkové bezlepkové řezy paní hraběnky postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku s práškem do pečiva. Přidáme k ní žloutky, cukr, na kousky pokrájenou Heru a ze směsi uhněteme vláčné těsto. Polovinu těsta zabalíme do potravinářské fólie a dáme ztuhnout do mrazničky. Koláčovou formu vytřeme máslem a vysypeme bezlepkovou strouhankou.

2

Druhou polovinou těsta vyložíme formu. Omyjeme a osušíme jablka. Rozpůlíme je a vykrojíme jadřince. Sladkokyselá jablka nakrájíme na tenké plátky, které ozdobně do tvaru vějíře poklademe na připravený koláčový korpus. Posypeme je cukrem, špetkou soli, skořicí a vanilkovým cukrem.

3

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, kterým potřeme jablka.

4

Na hrubém struhadle nastrouháme zmrzlé těsto a vzniklou drobenkou posypeme vrstvu sněhu z bílků.

5

Koláč dáme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme dozlatova přibližně 25 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept