Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56089

Ingredience

1 ks Lilek
150 g Máslo čerstvé
130 g Olej rostlinný
600 g Pstruh
2 kávová lžička Sůl
Omáčka rajčatová [56088]
1 ks Bobkový list
50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
50 g Cukr krupice
40 g Mouka pšeničná hladká
50 g Mrkev kořen
140 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Nové koření celé
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
50 g Petržel kořen
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
150 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,176 kcal
Kilojoule 4 921kJ
10% Sacharidy 35 g
135% Tuky 101 g
56% Sodík 1 g
70% Bílkoviny 39 g

Pstruh Astronome postup přípravy receptu:

1

Pstruhy vykucháme, omyjeme, osušíme a do červena upečeme na másle v troubě rozehřáté na 180°C.

2

Lilek oloupeme, nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme chvíli „vypotit“. Poté osušíme a z obou stran zprudka opečeme na oleji.

3

Pečené pstruhy podáváme obložené lilkem, zvlášť servírujeme rajčatovou omáčku.

4

Omáčka rajčatová [56088]: umytou kořenovou zeleninu spolu s cibulí oloupeme, pokrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle a vložíme do kastrolu na 100 g rozehřátého másla. Přidáme hladkou mouku, zamícháme, ještě krátce opékáme, pak zalijeme vývarem, přidáme cukr, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, ocet a rajčatový protlak. Zamícháme, přivedeme k varu a mírném ohni vaříme asi hodinu. Pak omáčku přecedíme.

5

Rajčata spaříme, oloupeme a vymačkáme z nich jadérka. Dužinu krájíme na drobné kostičky, které krátce podusíme na 40 g másla a přidáme do hotové omáčky. Je-li třeba, přisolíme.

Poznámka

Servírujeme teplé, podáváme s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept