Recept

Zelená omáčka se smetanou a majonézou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56094

Ingredience

1 kávová lžička Cukr moučkový
50 g Estragon
50 g Kerblík
200 g Majonéza
3 polévková lžíce Ocet vinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
50 g Řeřicha
150 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 454 kcal
Kilojoule 1 901kJ
5% Sacharidy 17 g
57% Tuky 43 g
25% Sodík 504 mg
14% Bílkoviny 8 g

Zelená omáčka se smetanou a majonézou postup přípravy receptu:

1

Listy špenátu, petržele, kerblíku, estragonu a řeřichy spaříme v osolené vroucí vodě. Scedíme, opláchneme studenou vodou, vymačkáme a přes žíněný cedník prolisujeme.

2

Majonézu rozmícháme se solí, octem, pepřem a cukrem, přidáme prolisované bylinky, vmícháme smetanu a vychladíme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept