Recept

Studený pstruh Norvégienne

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56095

Ingredience

80 g Ančovička - filety
2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 dl Ocet vinný
400 g Pstruh
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná
Zelená omáčka se smetanou a majonézou [56094]
1 kávová lžička Cukr moučkový
50 g Estragon
50 g Kerblík
150 g Majonéza
3 polévková lžíce Ocet vinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
33 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
50 g Řeřicha
150 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 711 kcal
Kilojoule 2 975kJ
6% Sacharidy 21 g
75% Tuky 56 g
36% Sodík 724 mg
60% Bílkoviny 34 g

Studený pstruh Norvégienne postup přípravy receptu:

1

Z větších pstruhů uřízneme filety. Hlavy a ostatní zbytky zalijeme studenou vodou, přidáme překrojenou cibuli, sůl, ocet a bobkový list, přivedeme k varu. Vaříme přibližně 10 minut.

2

Do kastrolu vložíme připravené filety, na ně přecedíme vývar. Přivedeme k varu, ihned odstavíme, necháme vychladnout.

3

Studené filety osušíme v ubrousku, urovnáme na talíře, přelijeme zelenou omáčkou se smetanou a majonézou.

4

Podáváme ozdobené řezy ančoviček.

5

Zelená omáčka se smetanou a majonézou [56094]: listy špenátu, petržele, kerblíku, estragonu i řeřichy spaříme v osolené vroucí vodě. Scedíme, opláchneme studenou vodou, vymačkáme je a přes žíněný cedník prolisujeme.

6

Majonézu rozmícháme se solí, octem, pepřem a cukrem, přidáme prolisované bylinky, vmícháme smetanu, vychladíme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept