Hovězí masová směs s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí masová směs s fazolemi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 56099 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 g | Česnek sušený |
3 g | Chilli koření mleté |
160 g | Chléb toastový |
220 g | Fazole červené sterilované |
250 g | Hovězí maso mleté |
2 g | Kmín drcený |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g | Olej olivový |
1 g | Pepř černý mletý |
240 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 38,8mg |
Draslík | 609,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek sušený, Chilli koření mleté, Chléb toastový, Fazole červené sterilované, Hovězí maso mleté, Kmín drcený, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí masová směs s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme mleté maso a smažíme asi 10 minut. Ochutíme solí, pepřem, chilli kořením, česnekem, kmínem, přidáme lžíci mouky a smažíme další 3 minuty. Přilijeme rajčata i s nálevem, zakryjeme pokličkou, podusíme cca 20 minut, nakonec přimícháme scezené fazole, prohřejeme a odstavíme. |
2 | Hotovou směs rozdělíme na talířky a podáváme s topinkami, které jsme opekli nasucho v topinkovači. |
Poznámka
Servírujeme teplé.