Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 561

Ingredience

50 g Cibule
50 g Citrony
20 g Cukr krupice
3 g Divoké koření celé
270 g Hovězí maso přední
90 ml Mléko polotučné
25 g Mouka polohrubá
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Ocet kvasný lihový
1 g Pepř černý mletý
40 g Slanina vepřová
100 ml Smetana 12% (konzumní)
80 g Strouhanka
20 g Sůl
150 g Tuk
40 g Vejce slepičí
335 g Vepřový bok
135 ml Voda pitná
150 g Zelenina kořenová
10 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 493 kcal
Kilojoule 2 064kJ
6% Sacharidy 22 g
52% Tuky 39 g
46% Sodík 924 mg
24% Bílkoviny 13 g

Sekaná svíčková postup přípravy receptu:

1

Hovězí a vepřové maso omyjeme, nakrájíme na menší kousky a osolíme. Jemně je umeleme a za postupného přilévání studené vody dobře vymícháme. K masu přidáme strouhanku zvlhčenou mlékem, vejce, česnek utřený se solí, jemně umletou cibuli, pepř, prosátou polohrubou mouku a slaninu nakrájenou na malé kostičky. Vše dobře promícháme a ze směsi tvarujeme šišky.

2

Na pekáč do horkého tuku vložíme očištěnou a na plátky nakrájenou zeleninu a cibuli, osmahneme, přidáme koření a zastříkneme trochou vody.

3

Na základ vložíme šišku sekané a za občasného přelévání výpekem ji upečeme.

4

Upečenou sekanou vyjmeme. Základ vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme metlou, uvedeme do varu a za občasného prošlehání nejméně 1/2 hodiny vaříme.

5

Během vaření omáčku zastříkneme octem, přidáme omytý a na plátky nakrájený citron, omáčku přisladíme a přisolíme.

6

Ke konci varu přilijeme mléko a smetanu, povaříme a procedíme hustým cedníkem.

7

Při podávání sekanou krájíme na 1 -2 plátky na porci a přeléváme smetanovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept