Švestková buchta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestková buchta
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5610 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
180 ml | Mléko polotučné |
330 g | Mouka pšeničná hrubá |
150 g | Švestky |
150 g | Tuk Hera jedlý |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 374,7mg |
Draslík | 460,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Švestky, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestková buchta postup přípravy receptu:
1 | Švestky vypeckujeme a rozpůlíme. |
2 | Žloutky, cukr a tuk ušleháme do pěny, přidáme mouku s kypřícím práškem a mléko. |
3 | Vzniklé těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, poklademe ovocem a dáme zapéct. Pečeme asi 40 minut. |
4 | Pak ozdobíme čepicí z našlehaných bílků, které jsme osladili dvěma lžícemi cukru a vanilkovým cukrem. |
5 | Dopečeme asi 15 minut. |
Dobrá a vláčná buchta. Z dávky na 4 porce se spíš dá udělat 12 kousků. Pekla jsem celkově cca 40 minut na hlubokém plechu s okraji, vyloženém papírem na pečení. V receptu je uvedeno 150 g švestek, použila jsem 700 g už vypeckovaných.