Jednoduchý recept

Švestková buchta

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Švestková buchta 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 5610

Ingredience

150 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
180 ml Mléko polotučné
330 g Mouka pšeničná hrubá
150 g Tuk Hera jedlý
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
150 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 900 kcal
Kilojoule 3 766kJ
32% Sacharidy 114 g
53% Tuky 40 g
4% Sodík 84 mg
34% Bílkoviny 19 g

Švestková buchta postup přípravy receptu:

1

Švestky vypeckujeme a rozpůlíme.

2

Žloutky, cukr a tuk ušleháme do pěny, přidáme mouku s kypřícím práškem a mléko.

3

Vzniklé těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, poklademe ovocem a dáme zapéct. Pečeme asi 40 minut.

4

Pak ozdobíme čepicí z našlehaných bílků, které jsme osladili dvěma lžícemi cukru a vanilkovým cukrem.

5

Dopečeme asi 15 minut.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Švestková buchta
Dobrá a vláčná buchta. Z dávky na 4 porce se spíš dá udělat 12 kousků. Pekla jsem celkově cca 40 minut na hlubokém plechu s okraji, vyloženém papírem na pečení. V receptu je uvedeno 150 g švestek, použila jsem 700 g už vypeckovaných.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept