Recept

Ostružinový koláč obrácený

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56110

Ingredience

Příprava pečení
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Ovocná náplň
75 g Cukr krystal
450 g Ostružiny
Těsto
75 g Cukr třtinový
1,3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
100 ml Mléko polotučné
125 g Mouka pšeničná hladká T 650
75 g Máslo čerstvé
1 ks Vejce slepičí
Před servírováním
4 polévková lžíce Cukr třtinový

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 542 kcal
Kilojoule 2 267kJ
25% Sacharidy 89 g
25% Tuky 19 g
2% Sodík 32 mg
14% Bílkoviny 8 g

Ostružinový koláč obrácený postup přípravy receptu:

1

Příprava pečení: pečící nádobu vytřeme lžící másla. Troubu připravíme k předehřátí na 180°C.

2

Ostružinová nádivka: očištěné ostružiny propláchneme pod tekoucí vodou a v míse promícháme s 75 g krystalového cukru tak, aby se všechny ostružiny dobře obalily v cukru. Obalené ostružiny rozprostřeme do máslem vytřené zapékací nádoby.

3

Těsto: v hlubší míse utřeme celé vejce s 75 g třtinového cukru.

4

V této směsi rozmícháme máslo a 100 ml mléka. Nakonec vmícháme hladkou mouku, prosátou a smíchanou s kypřícím práškem do pečiva. Těsto důkladně promícháme, rozprostřeme do zapékací mísy na ostružiny.

5

Takto připravený koláč pečeme ve vyhřáté troubě 25 - 30 minut. Hotový koláč má mít pevný ale pružný povrch.

6

Před servírováním: upečený koláč vyklopíme ze zapékací nádoby a posypeme ho třtinovým cukrem. Tento koláč servírujeme horký.

7

Upečený koláč vyklopíme ze zapékací nádoby a posypeme ho třtinovým cukrem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept