Recept

Moravský svatební koláč

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 5612

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
200 g Cukr krupice
50 g Droždí
1,5 dl Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
500 g Mouka pšeničná hrubá
500 g Máslo čerstvé
200 g Olej stolní
2 špetka Sůl
6 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,120 kcal
Kilojoule 4 685kJ
31% Sacharidy 111 g
91% Tuky 68 g
12% Sodík 236 mg
32% Bílkoviny 18 g

Moravský svatební koláč postup přípravy receptu:

1

Připravíme si kvásek z vlahého mléka, droždí a cukru.

2

Mouku osolíme 2 špetkami, přidáme žloutky, cukr, olej a kvásek. Vypracujeme těsto a necháme je vykynout.

3

Z másla a hladké mouky vypracujeme těsto, které vytvarujeme do čtverců asi 20 x 20 cm.

4

Zabalíme je do rozválených plátů z vykynutého těsta, převálíme a třikrát přeložíme jako u listového těsta.

5

Postup s převálením a složením opakujeme ještě jenou, pak necháme v teple pod utěrkou znovu vykynout.

6

Potom těsto vyválíme, nakrájíme čtverečky a plníme tvarohovou, makovou a ořechovou náplní. Zabalíme je a znovu necháme asi 15 minut vykynout.

7

Potřeme rozšlehaným vejcem, uprostřed posypeme drobenkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept